De waarde van het Veerhuis

Zoals wij al van velen hebben vernomen kent het Veerhuis een lange, meestal waardevolle, geschiedenis. Maar bij dit verhaald is de waarde die in het Veerhuis verstopt zit wel erg letterlijk genomen…

Er was eens, nog niet eens zo heel lang geleden, een meneer die met zijn gezin genoot van een heerlijk bezoek aan het Veerhuis aan de Maas. De sfeer zat er goed in en het beloofde een geslaagde avond te worden. Tot weer duidelijk werd hoe klein de hoekjes zijn waar de ongelukken zich bevinden… De dochter van de meneer, die op dat moment met de meneer zijn trouwring aan het spelen was, liet zijn ring vallen. En of het nou pech of een slecht gevoel voor mikken was, de trouwring viel precies tussen de verwarmingsbuizen en belandde onder de vloer.

Hoewel de man natuurlijk ontzettend baalde, liet hij zijn hoop niet varen. Maanden verstreken en het Veerhuis werd een leegstaand pand. Maar, hield de man vol, ooit moet er toch iemand onder die vloer zijn?…

Dus, toen wij op een dag bijna paginagroot in de Gelderlander verschenen met de aankondiging dat wij het Veerhuis nieuw leven in wilde blazen, twijfelde de beste man geen seconde en heeft zich op een mooie dag richting het Veerhuis gehaast. Want, mochten wij de vloer open breken en de trouwring van meneer tegenkomen, dan weten we bij wie we moeten zijn.

En ja hoor, toen wij ons ploeterend over de drie lagen geschiedenis bogen en de vloer eruit begonnen te slopen, zagen we het nog glimmende sieraad liggen. Wat een heerlijk gevoel om de beste man op te mogen bellen met het goede nieuws! Met een heerlijke cake en een glimlach van oor tot oor uit dankbaarheid kwam meneer met zijn dochter zijn trouwring halen. Geweldig!

Zo hopen wij nog veel meer mooie herinneringen weer tot leven te mogen blazen in de komende jaren. Wij kunnen niet wachten.. en jullie?