Deining

Een avond in het Boothuis. Met muziek, verhalen en verbeelding. Korte presentaties van bijzondere kunstprojecten uit de regio en intieme concerten van muzikale rasvertellers. Americana, blues en folk met ook z’n wortels in de Lage Landen. Tekstdichters, schilders, ontwerpers met een visie. 

Een goeie hap vooraf, ongedwongen kunnen zitten met een drankje en je onderdompelen in mooie, prikkelende, authentieke dingen. Dat is waar DEINING voor staat. 

Iedere maand op de derde donderdag in Oeffelt op een prachtig inspirerend plekje in het stroomgebied van de Maas.

Kijk hieronder voor meer informatie over de gasten van de volgende afleveringen van Deining.

Ook vindt je hieronder een link naar de samenwerking met Schouwburg Cuijck voor het project Snarenplukkers van BJ Baartmans met een voorstelling in het Boothuis met Jac Bico.

Wil zeker zijn van een plekje voor toekomstige optredens? Reserveer dan alvast je toegangsbewijs hier! Indien uitverkocht, kunt u ons altijd even mailen of bellen voor meer informatie.


20 april 2023: Philip Kroonenberg

Philip Kroonenberg

De muzikale veteraan Philip Kroonenberg maakt een lied als er iets gebeurt dat hem raakt. Hij schrijft geen liedjes, ze overkomen hem. Soms begint er een fontein te stromen en dan is er plotseling een nieuw album. Toen hij niet meer kon optreden maar zijn werk als psychotherapeut gelukkig wel door kon gaan, kwamen er weer nieuwe liedjes. Over zijn werk en de toestand in de wereld en hoe tijd steeds kostbaarder wordt. Dat werd een nieuwe plaat: The Therapist. Voor The Therapist kwam het team waarmee zijn vorige plaat Some More Time is opgenomen weer bij elkaar: Reyer Zwart, Frans Hagenaars en Jeroen Kleijn. Americana van de bovenste plank waar de klanken van artiesten als Tony Joe White, Ry Cooder, J.J. Cale en Dr. John nooit ver weg zijn.Muziekspecial: Snarenplukkers in Wild Verband – zondag 12 februari 2023 – Jac Bico

In de serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ gaat gastheer en meestergitarist BJ Baartmans een tweegesprek aan met een gitaarheld(-in) uit de Nederlandse muziekwereld. 

Betsel hier je kaarten… Muziekspecial i.s.m. Schouwburg Cuijck: Jac Bico

Jac Bico

Jac Bico is een veelgevraagd sessiemuzikant en werkte met o.a. Henny Vrienten, Doe Maar, JP den Tex, Huub van der Lubbe en Mathilde Santing. Sinds 2014 is Jac Bico de lead gitarist van ‘The Analogues’, een band die in binnen- en buitenland met veel succes het werk van the Beatles vertolkt.

Over Snarenplukkers in Wild Verband

Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal paraat gaat het gesprek over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes en het ultieme speeltuig, maar bovenal de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter. 

De snarenplukkende gasten kun je herkennen uit bands als Doe Maar, De Staat, de 3JS, The Analogues, Sjako of van hun karakteristieke bijdragen aan een eindeloze reeks Nederpop klassiekers. Gastheer BJ Baartmans zou je kunnen kennen van zijn inmiddels ruim 40-jarige reis als gitarist/producer/singer-songwriter langs de scherpe randjes van datzelfde speelveld.

De serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ wordt gemaakt in samenwerking met tijdschrift Gitarist en het Stagecoach YouTubekanaal. De voorstellingen vinden afwisselend plaats in Schouwburg Cuijk, Huistheater De Steenakker in Haps en in het Boothuis van Het Veerhuis in Oeffelt.

Betsel hier je kaarten… Muziekspecial i.s.m. Schouwburg Cuijck: Jac Bico