Deining

Een avond in het Boothuis. Met muziek, verhalen en verbeelding. Korte presentaties van bijzondere kunstprojecten uit de regio en intieme concerten van muzikale rasvertellers. Americana, blues en folk met ook z’n wortels in de Lage Landen. Tekstdichters, schilders, ontwerpers met een visie. 

Een goeie hap vooraf, ongedwongen kunnen zitten met een drankje en je onderdompelen in mooie, prikkelende, authentieke dingen. Dat is waar DEINING voor staat. 

Iedere maand op de derde donderdag in Oeffelt op een prachtig inspirerend plekje in het stroomgebied van de Maas.

Kijk hieronder voor meer informatie over de gasten van de volgende afleveringen van Deining. De aflevering van 17 november is inmiddels al uitverkocht, maar je kunt al wel weer een kaartje bestellen voor de kerstspecial van 15 december!

Wil zeker zijn van een plekje voor toekomstige optredens? Reserveer dan alvast je toegangsbewijs hier! Indien uitverkocht, kunt u ons altijd even mailen of bellen voor meer informatie.


15 december: Hidden X-mas Deluxe feat. Shaye Zadravec

en ook:

15 december: Hidden X-mas Deluxe featuring Shaye Zadravec (CAN)

Hidden Agenda DeLuxe, voor deze gelegenheid omgedoopt tot Hidden XMas DeLuxe, bestaat uit louter Nederlandse topmuzikanten: BJ Baartmans op gitaar en zang, Sjoerd van Bommel op drums en zang en Gerald van Beuningen op basgitaar. Met hun optredens zorgen deze heren altijd voor een alt-country feestje.Maar ze zijn ook bepaald niet vies van de Kerst, getuige de albums Christmas from Amsterdam to Oklahoma uit 2016 en Angels in the Snow, a Christmas Album uit 2019. Hierop staan geen traditionele Kerst-covers maar juist de Kerst-gerelateerde songs van bijvoorbeeld Steve Earle, Joni Mitchell of The Band, afgewisseld met eigen werk.


Op de platen waren al gastzangeressen te horen, en die traditie zetten ze nu voort met Shaye Zadravec, een jonge Canadese country-muzikante. Zij bracht dit jaar haar debuutalbum Now and Then uit, waarop ze een stuk volwassener klinkt dan haar leeftijd doet vermoeden, en waar vooral haar vocale kwaliteiten de nodige lofuitingen oogstten.

Shaye komt met haar gitarist Tim Leacock naar Nederland, waar ze samen optreden maar ook deel zullen uitmaken van de Hidden XMas DeLuxe serie. Het eigen repertoire van Shaye Zadravec en Hidden Agenda Deluxe zal worden aangevuld met Kerst- en winterse americana en roots klassiekers. Met al deze talenten op één podium weet je zeker dat het een bijzondere avond wordt!


Muziekspecial: Snarenplukkers in Wild Verband – zondag 30 oktober 2022

In de serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ gaat gastheer en meestergitarist BJ Baartmans een tweegesprek aan met een gitaarheld(-in) uit de Nederlandse muziekwereld. 

Zanger en gitarist Wouter Planteijdt begon zijn carrière bij Door Mekaar en brak door als frontman van de band Sjako!. Later speelde hij als sessiemuzikant bij onder andere Paul de Munnik, Maarten van Roozendaal en Bob Fosko. Onlangs verscheen het album ‘Bullhorn II’, i.s.m Gerco Aerts op contrabas en Mischa Porte op drums en achtergrondzang.

Over Snarenplukkers in Wild Verband

Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal paraat gaat het gesprek over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes en het ultieme speeltuig, maar bovenal de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter. 

De snarenplukkende gasten kun je herkennen uit bands als Doe Maar, De Staat, de 3JS, The Analogues, Sjako of van hun karakteristieke bijdragen aan een eindeloze reeks Nederpop klassiekers. Gastheer BJ Baartmans zou je kunnen kennen van zijn inmiddels ruim 40-jarige reis als gitarist/producer/singer-songwriter langs de scherpe randjes van datzelfde speelveld.

De serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ wordt gemaakt in samenwerking met tijdschrift Gitarist en het Stagecoach YouTubekanaal. De voorstellingen vinden afwisselend plaats in Schouwburg Cuijk, Huistheater De Steenakker in Haps en in het Boothuis van Het Veerhuis in Oeffelt.

Betsel hier je kaarten… Muziekspecial i.s.m. Schouwburg Cuijck: Wouter Planteijdt