Deining

Een avond in het Boothuis. Met muziek, verhalen en verbeelding. Korte presentaties van bijzondere kunstprojecten uit de regio en intieme concerten van muzikale rasvertellers. Americana, blues en folk met ook z’n wortels in de Lage Landen. Tekstdichters, schilders, ontwerpers met een visie. 

Een goeie hap vooraf, ongedwongen kunnen zitten met een drankje en je onderdompelen in mooie, prikkelende, authentieke dingen. Dat is waar DEINING voor staat. 

Iedere maand op de derde donderdag in Oeffelt op een prachtig inspirerend plekje in het stroomgebied van de Maas.

Kijk hieronder voor meer informatie over de gasten van de volgende afleveringen van Deining.

Ook vindt je hieronder een link naar de samenwerking met Schouwburg Cuijck voor het project Snarenplukkers van BJ Baartmans met een voorstelling in het Boothuis met Jac Bico.

Wil zeker zijn van een plekje voor toekomstige optredens? Reserveer dan alvast je toegangsbewijs hier! Indien uitverkocht, kunt u ons altijd even mailen of bellen voor meer informatie.


18 mei 2023: Tip Jar

verhaal: Joost Rosendaal – muziek: Harry Hendriks

Tip Jar

Songs about love and life on the hippie side of country 

Bart de Win ken je misschien als toetsenist van Gerard van Maasakkers of Birds of Chicago. Of van Matthews Southern Comfort (rond Engelsman Iain Matthews). Samen met zijn partner in crime, Arianne Knegt, heeft hij echter sinds 2013 zijn eigen band Tip Jar (Engels voor fooienpot). Zij bewegen zich in een internationaal collectief van muzikale vrienden en omringen zich met americanahelden als de Texaanse Walt Wilkins en Bill Small, maar ook met de Nederlandse snarenwonders Harry Hendriks en Joost van Es. Tip Jar’s eigen aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas. In de zomer van 2019 tourde Tip Jar voor het eerst ook in Engeland. In eigen land opereert de band vooral in het americana-circuit, maar ze doen het ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia. 

www.tipjar.nl

Nederlands Dagblad Echt goed, je gelooft je Nederlandse oren niet. 

Oor De muziek van Tip Jar laat zich moeiteloos meten met die van grote Americana artiesten van over de hele wereld. Tijdloze songs, prettig gezongen, virtuoos gespeeld.

Verhaal: Joost Rosendaal

Joost Rosendaal is historicus en publicist op het gebied van de politieke cultuurgeschiedenis met name op het gebied van oorlog en revolutie. Zijn onderzoek richt zich op politiek-culturele processen van onderop met als bijzondere focus revolutionaire bewegingen (Nederland en Frankrijk in de achttiende eeuw). Daarnaast doet hij onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog vanuit een internationaal vergelijkende en multiperspective benadering met nadruk op de regionale verschillen in beleving en op de betekenisgeving van de oorlogservaring na 1945. Hij is een voorstander van maatschappelijke betrokkenheid van de historicus en zet zich daarom in voor een verantwoord omgaan met het historische erfgoed.

Muziek: Harry Hendriks

Harrie Hendriks is begeleider van singer-songwriters/bands, waaronder ruim 15 jaar als vaste begeleider van Gerard van Maasakkers. Naast diverse (tribute) projecten met topmuzikanten wordt momenteel gewerkt aan eigen repertoire. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn Nederlandstalige album “Zondagskind”.


Snarenplukkers in Wild Verband – zondag 28 mei 2023 – Boothuisfestival

In de serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ gaat gastheer en meestergitarist BJ Baartmans een tweegesprek aan met een gitaarheld(-in) uit de Nederlandse muziekwereld. 

Bestel hier je kaarten… Boothuis Festival (schouwburgcuijk.nl)

Boothuis Festival

Snarenplukkers in Wild Verband

Festivalmiddag in het Veerhuis (Oeffelt) ter afsluiting van de serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’

Geniet bij Het Veerhuis in Oeffelt van verschillende optredens en lekkere hapjes. Vanaf 14.00 uur is er een doorlopend, vrij toegankelijk programma in het Veerhuis met gitaristen Etan Huijs en Colin Hoeve en een optreden van  Re Any’s Snaarmannen met Jan Hendriks, John Klaver en BJ Baartmans.

In het nabijgelegen Boothuis is deze middag te zien: ‘Snarenplukkers in Wild Verband met Vedran Mircetic (De Staat)’. Vooraf is er een optreden van John Klaver met The Space Age Travelers. Voor het programma in het Boothuis is een ticket vereist (te bestellen op deze pagina).