Deining

Een avond in het Boothuis. Met muziek, verhalen en verbeelding. Korte presentaties van bijzondere kunstprojecten uit de regio en intieme concerten van muzikale rasvertellers. Americana, blues en folk met ook z’n wortels in de Lage Landen. Tekstdichters, schilders, ontwerpers met een visie. 

Een goeie hap vooraf, ongedwongen kunnen zitten met een drankje en je onderdompelen in mooie, prikkelende, authentieke dingen. Dat is waar DEINING voor staat. 

Iedere maand op de derde donderdag in Oeffelt op een prachtig inspirerend plekje in het stroomgebied van de Maas.

Kijk hieronder voor meer informatie over de gasten van de volgende afleveringen van Deining op 21 april en 19 mei.

Voor de aflevering van 21 april en 19 Mei zijn inmiddels geen kaartjes meer beschikbaar,

Wil zeker zijn van een plekje voor toekomstige optredens? Reserveer dan alvast je toegangsbewijs hier! Indien uitverkocht, kunt u ons altijd even mailen of bellen voor meer informatie.


Eric Devries

Support Act: Peter & Marijke Verdijk – Verhaal: Wim Kol

Eric Devries ericdevries.info

Het vierde solo-album Song & Dance Man van singer-songwriter Eric Devries is bijna volledig akoestisch. Een intiem en folky vierde album in een welhaast Bluegrass setting, waarmee Devries met verdieping een volledig verhaal vertelt. In een tijd waarin
alles lijkt te draaien om het streamen van single tracks, brengt Devries juist een volledig nieuw album uit. Alsof Engels zijn eerste taal is, schrijft hij verhalen over mensen die al wat klappen hebben geïncasseerd in het leven: over menselijk onvermogen, verbroken relaties, drank en depressie. De tijd die tussen je vingers door glijdt, bezieling, het volgen van je dromen en je hart en over onvoorwaardelijke liefde. Een album met de nodige zelfspot.

‘Song & Dance Man’ verscheen bij release direct op Nr.2 in de Euro Americana Chart en kreeg internationaal lovende recensies. Verder was Eric te gast bij Simone Walravens podcast Songlines (NPO2) en er verscheen een interview met Eric in magazine Heaven.

Pers:
{..} een album vol passie, humor en diepgaande verhalende teksten op een folky, bluegrass achtergrond (..)
Maverick Magazine UK {..}

zonder meer één van de beste platen van eigen bodem die dit jaar in dit
genre zijn uitgekomen. {..} Lust For Life Magazine {..}

Devries refereert aan Van Morrison. De leerling
overtreft de Meester, en niet zo’n beetje. Want Song & Dance Man is ontzettend veel beter dan de meest
recente plaat van de Ier {..} Muziekkrant Oor {..}

Bitterzoete melancholieke songs, begeleid door Devries’
excellente finger-picking levert een van de beste Americana albums op die we de laatste jaren vanuit Nederland hebben gehoord.{..} Penny Black Magazine UK {..}

HET VERHAAL

Wim Kol – wimkol.nl

Wim Kol architectonisch kunstenaar of kunstzinnig architect

Wim Kol (1936) besluit na de verbouw van de schouwburg dat dit zijn laatste grote project was en gaat het rustiger aandoen. Hij doet nog een paar kleinere projecten, waaronder het veerhuis in Oeffelt. Hij neemt nu geen opdrachten meer aan maar is nog steeds actief.

Hij maakt schilderijen en maquettes met als thema: ‘De schoonheid van dijken en de toekomst daarvan’. Hierover komt hij vanavond bij Deining vertellen.

https://www.denijmeegsestadskrant.nl/cultuur/wim-kol-architectonisch-kunstenaar-of-kunstzinnig-architect/

De Muziek

Support Act: Peter & Marijke Verdijk

Peter en Marijke Verdijk spelen drie liedjes van hun  eerste CD die op 23 oktober 2022 uitkomt. Nederlandstalig in een kleine  akoestische bezetting met Gertie en Jet Copal, Jan Hendriks, BartJan Baartmans, Toon Copier en Dave Arts.

Maaltijd

Een Dagschotel (ook vegetarisch) in Het Veerhuis voor maar € 10,–

The Matthews Baartmans Conspiracy

Support Act: Zand & Grind –

The Matthews Baartmans Consiracy bjbaartmans.nl

THE MATTHEWS BAARTMANS CONSPIRACY

Singer songwriter Iain Matthews en gitarist/singer songwriter/ producer BJ Baartmans leerden elkaar kennen in 2003, kort nadat eerstgenoemde zich gevestigd had in het zuiden van Nederland. 

BJ was als sideman op pad met de Amerikaanse zanger Eugene Ruffolo en ze speelden in een muziekcafé in Horst waar Matthews in het publiek zat. De kennismaking wekte voor beide muzikanten direct grote belangstelling in elkaars werk op en dat leidde al gauw tot diverse studio- en podiumprojecten. 

Het meest in het oog springende was de heroprichting van Matthews Southern Comfort, roemrucht door de 70er jaren wereldhit Woodstock, in 2005. In een bezetting met grotendeels Nederlandse muzikanten werden 3 albums opgenomen en daarop volgend tournees door heel Europa gedaan. Maar ook als duo deden Matthews en Baartmans regelmatig optredens en allerhande coproducties in de studio.

Toeren en opnemen voelt voor het tweetal als een tweede huis. Zowel in solo als in bandvorm levert dat een schat aan ervaring op. En bovenal prachtige muziek. 

Matthews werkte met oa Fairport Convention, Plainsong, Matthews Southern Comfort en More Than A Song.

Baartmans werkte met een lange rij Nederlandse en internationale acts zoals JW Roy, Jack Poels, Frans Pollux,

The Space Age Travellers, Hidden Agenda Deluxe, Oh Susanna, Jeff Finlin, Levi Parham, Carter Sampson, David Corley. 

DISTANT CHATTER

Tijdens de noodgedwongen speelpauze door de pandemie begonnen Iain en BJ in de loop van 2020, eerst nog op gepaste afstand en later in BJ’s Studio Wild Verband, te werken aan een serie nummers waarin ze hun bespiegelingen op de coronacrisis de vrije hand lieten. Somber of troostrijk, verontrustend of juist berustend. Het leverde uiteindelijk een zeventiental zorgvuldig uitgewerkte nummers op waarin bij het leeuwendeel Matthews tekende voor de tekst en Baartmans voor de muziek. 

Die nummers werden in het voorjaar van 2021 opgenomen voor het in September 2021 te verschijnen album Distant Chatter en bijbehorende bonus EP Close Call. Onder de naam The Matthews Baartmans Conspiracy. Geproduceerd en volgespeeld en gezongen door het tweetal. 

De verzameling liedjes wordt omschreven als “ americana met een avontuurlijk, kleurrijk en soms prettig gruizig randje. Opvallende melodische wendingen, scherpe koortjes en zich speels in het oor wurmende gitaarlijntjes. Hoogstpersoonlijke bespiegelingen op een album dat niet anders dan gemaakt kon worden, het ging als vanzelf in alle facetten”. 

Vanaf het najaar van 2021 gaat The Matthews Baartmans Conspiracy op pad met het nieuwe repertoire en een fijne selectie uit z’n rijke muziekverleden.

De Muziek

Support Act: Zand & Grind

Muziekkollektief Zand&Grind , speelt een een voorproefje van de liedjes uit de nieuwe voorstelling “Dansen op drijfzand” die op 16,17, en 18 september gespeeld wordt in de streekschouwburg in Cuijk.

Voor meer info en kaartverkoop https://schouwburgcuijk.nl/voorstellingen/dansen-op-drijfzand/10041 .

Maaltijd

Een Dagschotel (ook vegetarisch) in Het Veerhuis voor maar € 10,–