Deining

Een avond in het Boothuis. Met muziek, verhalen en verbeelding. Korte presentaties van bijzondere kunstprojecten uit de regio en intieme concerten van muzikale rasvertellers. Americana, blues en folk met ook z’n wortels in de Lage Landen. Tekstdichters, schilders, ontwerpers met een visie. 

Een goeie hap vooraf, ongedwongen kunnen zitten met een drankje en je onderdompelen in mooie, prikkelende, authentieke dingen. Dat is waar DEINING voor staat. 

Iedere maand op de derde donderdag in Oeffelt op een prachtig inspirerend plekje in het stroomgebied van de Maas.

Kijk hieronder voor meer informatie over de gasten van de volgende afleveringen van Deining op 22 september, 20 oktober en 17 november.

Wil zeker zijn van een plekje voor toekomstige optredens? Reserveer dan alvast je toegangsbewijs hier! Indien uitverkocht, kunt u ons altijd even mailen of bellen voor meer informatie.


22 september: André Manuel & Rocco Ostermann

en ook: Saranne (muziek) – Pieter Mols (verhaal)

22 september: Maneman & Ostermann; NETASOF

André Manuel en Rocco Ostermann, de Asterix en Obelix van de Nederlandse popmuziek. De Dunne en de Iets Minder Dunne. De Starsky en Hutch van de Betere Gitaarmuziek. Hebben hun kostbare handen uit de mouwen gestoken en spelen NETASOF. Een muzikaal programma dat net doet alsof er niks aan de hand is. Met de mooiste eigen muziek en de allerbeste anderman’s muziek. Niet echt om op te dansen. Maar dat mocht toch al niet. Dus dat komt goed uit. Maneman en Ostermann met NETASOF: zo goed dat het zeer doet en bijna niet te missen. Komt dat horen!

Muziek: Saranne

Saranne is, (…), een singer-songwriter in de zuiverste zin van het woord: een meisje met een gitaar. De liedjes van Saranne klinken al tijdens de eerste luisterbeurt vertrouwd, maar zijn tegelijkertijd zo spannend dat ze niet snel gaan vervelen. Ze weet precies de juiste balans te vinden tussen toegankelijkheid en spanning. (Live XS)

Verhaal: Pieter Mols

Pieter Mols

Pieter Mols voert een praktijk als beeldend kunstenaar vanuit Sambeek. Met een veelheid van materialen en technieken werkt hij aan een omvangrijk project waarin hij toeschouwers uitnodigt mee na te denken over een ander perspectief op de toekomst.

Hij is een geanimeerd spreker wiens hoofd overloopt van ideeën. Hij rijgt de persoonlijke anekdotes en artistieke inspiratiebronnen vlot aaneen. Naast docent is hij actief als beeldend kunstenaar.

Mols wil een omgeving scheppen waar bezoekers aangespoord worden om na te denken over de toekomst. ,,Net als nomaden moeten we ons aanpassen en meegaan met het veranderende landschap om ons heen.” (uit: BN de Stem)


20 oktober: Etan Huijs

en ook: Jos Kuijpers (muziek)

22 september: Etan Huijs – Recht uit het Hart

Singer-songwriter Etan Huijs is behalve een begenadigd muzikant een ondernemer pur
sang. En hoewel een onwrikbaar virus ook hem als muzikant raakte, hield hij het financiële
en creatieve vuur gaande. Na de release van het breed bejubelde album The Monochrome
Veil uit 2021 boetseerde Huijs een akoestische opvolger die uitkwam in 2022 en excelleert
in oorstrelende melodieën, strijkers en koortjes: de EP Dreams in Multicolor.

De groei van Huijs als muzikant, liedjesschrijver en arrangeur is groots en indrukwekkend.
Sinds het uitbrengen van The Secret Us in 2018 volgen de kritische pers en het goudeerlijke
publiek hem op de voet en storten continu een estafette aan lovende woorden over hem
uit.

Etan Huijs schrijft intrigerende, subtiele songs, recht uit het hart en op het snijvlak van
folk en country. Melancholie ligt altijd op de loer en de schoonheid van de melodie drijft
overal boven. Logisch, want al zijn hele muzikale leven laat Etan zich beïnvloeden en
inspireren door een aantal oude meesters, grootheden die een onuitwisbare stempel
drukten op het muzikale landschap: Johnny Cash, Neil Young, Bob Dylan en Leonard Cohen.

Met The Monochrome Veil en de EP Dreams in Multicolor voegt Etan Huijs imposante en
relevante hoofdstukken toe aan zijn muzikale loopbaan. In 2022 gaat Huijs, samen met zijn
vaste band, met beide albums op tournee.

Muziek: Jos Kuijpers – Oeffelt’s Troubadour


Muziekspecial: Snarenplukkers in Wild Verband – zondag 30 oktober 2022

In de serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ gaat gastheer en meestergitarist BJ Baartmans een tweegesprek aan met een gitaarheld(-in) uit de Nederlandse muziekwereld. 

Zanger en gitarist Wouter Planteijdt begon zijn carrière bij Door Mekaar en brak door als frontman van de band Sjako!. Later speelde hij als sessiemuzikant bij onder andere Paul de Munnik, Maarten van Roozendaal en Bob Fosko. Onlangs verscheen het album ‘Bullhorn II’, i.s.m Gerco Aerts op contrabas en Mischa Porte op drums en achtergrondzang.

Over Snarenplukkers in Wild Verband

Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal paraat gaat het gesprek over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, de lekkerste loopjes en het ultieme speeltuig, maar bovenal de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter. 

De snarenplukkende gasten kun je herkennen uit bands als Doe Maar, De Staat, de 3JS, The Analogues, Sjako of van hun karakteristieke bijdragen aan een eindeloze reeks Nederpop klassiekers. Gastheer BJ Baartmans zou je kunnen kennen van zijn inmiddels ruim 40-jarige reis als gitarist/producer/singer-songwriter langs de scherpe randjes van datzelfde speelveld.

De serie ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ wordt gemaakt in samenwerking met tijdschrift Gitarist en het Stagecoach YouTubekanaal. De voorstellingen vinden afwisselend plaats in Schouwburg Cuijk, Huistheater De Steenakker in Haps en in het Boothuis van Het Veerhuis in Oeffelt.

Betsel hier je kaarten… Muziekspecial i.s.m. Schouwburg Cuijck: Wouter Planteijdt